ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

Δρ. Μαριλενα Σκυλλουριωτου

Η Δρ. Μαριλένα Σκυλλουριώτου αποφοίτησε το 2006 από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον τίτλο του DDS-Χειρούργου Οδοντίατρου. Κατά την περίοδο 2006-2008, εργαζόταν ως γενικός οδοντίατρος και ταυτόχρονα παρακολουθούσε μαθήματα συνεχούς επιμόρφωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μεταξύ 2009-2012, παρακολούθησε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (περιλαμβανομένου Προγράμματος Master) στην Ορθοδοντική στο «Maurice and Gabriella Goldschleger School of Dental Medicine», στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απέκτησε τον τίτλο Ms.Orth

Σήμερα η Δρ. Μαριλένα Σκυλλουριώτου απασχολείται αποκλειστικά με ορθοδοντικούς ασθενείς κάθε ηλικίας, χρησιμοποιώντας παρειακές, γλωσσικές και invisalign τεχνικές. Από το 2009, είναι Certified User of the Incognito Appliance System και του Invisalign System. Και από το 2015 είναι Certified User of the Win Lingual Appliance System.

Η Δρ. Μαριλένα Σκυλλουριώτου είναι μέλος του Παγκύπριου οδοντιατρικού Συλλόγου, της Ορθοδοντικής εταιρείας Κύπρου, του Word Federation of Orthodontists (WFO), του American Association of Orthodontists (AAO) και του European Orthodontic Society (EOS).

ΠροσθετολΟγος – ΕμφυτευματολΟγος

ΔΡ. ΑντρΕας ΣκυλλουριΩτης

Ο Αντρέας Σκυλλουριώτης αποφοίτησε το 2008 από την Οδοντιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Ακολούθως, ολοκλήρωσε το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα της προσθετολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, λαμβάνοντας επίσης και το Master of Science in Dentistry. Το 2013 έλαβε στο ίδιο πανεπιστήμιο, τον τίτλο του Clinical Assistant Professor στο Department of General Dentistry. 

Πλέον των μεταπτυχιακών σπουδών, ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα εμφυτευματολογίας,  “Implant Periodontal Prosthodontics Fellowship” στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.  

Έχει δημοσιεύσει αρθρογραφία στο διεθνές περιοδικό Journal of Prosthetic Dentistry και έχει παρουσιάσει σε διεθνή συνέδρια όπως τα American College of Prosthodontics, American Association of Dental Research, Academy of Osseointegration και Northeastern Postgraduate Implant Symposium. 

Είναι μέλος του American College of Prosthodontics (ACP) και της International team of Implantology (ITI).

         

Σήμερα ο Αντρέας Σκυλλουριώτης, μεταξύ άλλων απασχολείτε κυρίως στο οδοντιατρικό κέντρο με περιστατικά που αφορούν τον τομέα της προσθετικής και της εμφυτεμαυτολογίας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την φωτογραφία, την μουσική, τον κινηματογράφο και τον αθλητισμό και ενημερώνετε με θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της τεχνολογίας κα της επιστήμης.

Από το Φεβρουάριο του 2020 αποτελεί επίσης μέλος του επιστημονικού διδακτικού προσωπικού στον τομέα της προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΔΡ. ΛουKAΣ ΣκυλλουριωτηΣ

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Α. Π. Θεσσαλονίκης το 1980. Από τότε ασκεί την οδοντιατρική σε ιδιωτικό οδοντιατρείο στη Λευκωσία. Ενημερώνεται αδιάκοπα για τις εξελίξεις στην οδοντιατρική, λαμβάνοντας μέρος σε σεμινάρια και συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει την ερευνητική εργασία «Συχνότητα εντόπισης δεύτερου ριζικού σωλήνα στην εγγύς παρειακή ρίζα του πρώτου άνω μόνιμου γομφίου και έρευνα της εσωτερικής μορφολογίας αυτής», στο 14ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο, η οποία δημοσιεύτηκε αργότερα στο επιστημονικό περιοδικό «Το Στόμα» και αναδημοσιεύτηκε σε άλλα επιστημονικά περιοδικά. Έχει γράψει άρθρα, σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά, όπως «Τα Laser στην Οδοντιατρική». Έχει δώσει πολλές διαλέξεις για ενημέρωση του κοινού στον τομέα της Οδοντιατρικής, αλλά και παρουσιάσεις σε Τοπικούς Οδοντιατρικούς Συλλόγους. Υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Τοπικού Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκωσίας –Κυρήνειας με ενεργό συμμετοχή στη διοργάνωση Σεμιναρίων και Συνεδρίων. 

Με δική του πρωτοβουλία και ευθύνη διοργάνωσε μια τριετή σειρά μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων Ορθοδοντικής, με καθηγητές από Ελλάδα, Αμερική, Σουηδία και Δανία, που παρακολούθησαν δεκάδες Κύπριοι οδοντίατροι, μια περίοδο που δεν υπήρχαν ακόμα ειδικοί Ορθοδοντικοί στην Κύπρο, με σκοπό την εξυπηρέτηση και θεραπεία Κυπρίων ασθενών.

Φροντίζει πάντοτε να εκσυγχρονίζει τόσο τον εξοπλισμό του όσο και τις γνώσεις του. Η γνώση, η εμπειρία και η αγάπη για τον άνθρωπο, είναι οι παράγοντες που τον συντροφεύουν για ποιοτικό αποτέλεσμα, πάντα προς όφελος των ασθενών του.