ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Invisalign

Είναι η τεχνική κατά την οποία αντί για σιδεράκια, χρησιμοποιούνται
εξατομικευμένοι διαφανείς νάρθηκες. Κατασκευάζονται σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Αμερικής, με υψηλής τεχνολογίας ψηφιακό λογισμικό και εξελιγμένα υλικά. Εφαρμόζονται στα δόντια μετακινώντας τα προοδευτικά προς την επιθυμητή θέση. Οι νάρθηκες Invisalign μπορούν  να προσφέρουν ένα καταπληκτικό χαμόγελο,
παραμένοντας «αόρατοι» καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δε φαίνονται και συνηθίζονται πολύ γρήγορα! Ο ασθενής αφαιρεί τους νάρθηκες για να φάει και να βουρτσίσει  τα δόντια του, οπότε δεν έχει περιορισμούς στο φαγητό, ενώ μπορεί να κάνει σωστή στοματική υγιεινή. Επιλέγονται όλο και συχνότερα από τους έφηβους και ενήλικες. Αρκετές φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε παιδιά. Είναι εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν έντονη κοινωνική ζωή, επαγγελματικές υποχρεώσεις και θέλουν να διορθώσουν τα δόντια τους. Βελτιώνουν το χαμόγελό χωρίς να επηρεάζεται η καθημερινότητά τους.

Κεραμικα σιδερακια

Η πρώτη και πλέον δοκιμασμένη μέθοδος αισθητικής ορθοδοντικής είναι τα «λευκά» σιδεράκια, τα οποία κατασκευάζονται από πορσελάνη. Το χρώμα τους είναι σχεδόν ίδιο με την αδαμαντίνη. Φαίνονται ελάχιστα πάνω στα δόντια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους ασθενείς που το επιθυμούν και αποτελούν μια πολύ αξιόπιστη λύση με άριστα αποτελέσματα.

Γλωσσικα σιδερακια

H μεγάλη ζήτηση για αισθητική ορθοδοντική θεραπεία δημιούργησε την ανάγκη τοποθέτησης των ορθοδοντικών μηχανισμών στη μέσα (γλωσσική) επιφάνεια των δοντιών. Έτσι γεννήθηκε η «Γλωσσική Ορθοδοντική». Με τη μέθοδο αυτή διορθώνεται σχεδόν το μεγαλύτερο φάσμα ορθοδοντικών ανωμαλιών. Η αισθητική εμφάνιση είναι άριστη, αφού δε φαίνεται καμία ορθοδοντική συσκευή από την έξω πλευρά των δοντιών. Τα γλωσσικά σιδεράκια είναι τεχνολογικά εξελιγμένα και εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή, ώστε να ακολουθούν την ανατομικότητα της γλωσσικής επιφάνειας των δοντιών. Είναι συνήθως μικρότερα σε μέγεθος σε σχέση με τα συμβατικά σιδεράκια, λιγότερο ογκώδη, με λείες και αποστρογγυλεμένες άκρες, για να γίνονται ευκολότερα αποδεκτά από τον ασθενή.

Μεταλλικα σιδερακια

Κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, αποτελούν τον πιο δημοφιλή μηχανισμό ορθοδοντικής θεραπείας παιδιών και εφήβων. Με την προσκόλλησή τους στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών και συνδυαζόμενα με ελαστικές προσδέσεις ποικίλων χρωμάτων, προσδίδουν μια χαρούμενη όψη στο πρόσωπο. Σε συνέργεια με τα σύρματα που συνδέουν τα σιδεράκια μεταξύ τους, προκαλούν μετακίνηση ακριβείας στα δόντια προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Η σημερινή τους μορφή δεν έχει καμία σχέση με την παλιά, καθώς πλέον είναι μικρότερα και πιο διακριτικά.

Κινητες ορθοδοντικες συσκευες (Μασελακια)

Κατά τη διάρκεια ανάπτυξης των γνάθων, περίοδος όπου συνυπάρχουν παιδικά και μόνιμα δόντια, μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς κάποια σκελετικά προβλήματα (στενή άνω γνάθος, προγναθισμός άνω ή κάτω γνάθου, σταυροειδής σύγκλειση) με αυτές τις ορθοδοντικές συσκευές. Μια τέτοια παρέμβαση, που συνήθως αφορά ένα μικρό ποσοστό παιδιών, πραγματοποιείται τις περισσότερες φορές με κινητούς (μετακινούμενους) μηχανισμούς – μασελάκια ή νάρθηκες (Invisalign First)Η θεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις μειώνει πολλές φορές και τις πιθανότητες για εξαγωγές μόνιμων δοντιών αργότερα. Οι ασθενείς αυτής της ηλικίας αποδέχονται σχετικά εύκολα αυτούς τους ορθοδοντικούς μηχανισμούς.